Leads binnenhalen met nieuwe website

In deze klantencase vertellen we het verhaal van Henk Buitelaar en Jacqueline van Overbeeke van STERK Teamontwikkeling. Met jarenlange ervaring in management en coaching richten zij zich op het verbinden van mensen en het versterken van teams. Ze zijn in staat impasses te doorbreken en langdurige resultaten te bereiken. Mensgericht en met de doelen van de organisatie scherp op het netvlies. Onder hun klanten bevinden zich ambitieuze leiders binnen veel verschillende bedrijven, van multinationals tot het grote MKB.

Henk Buitelaar, mede-eigenaar van STERK Teamontwikkeling vertelt: “Jacqueline en ik hadden tot zo’n zes jaar geleden beide een eenmanszaak. We besloten samen te gaan werken en daar is STERK Teamontwikkeling uitgekomen. In die tijd hebben we een platform voor een nieuwe website gekocht die we deels zelf nog moesten bouwen. Daar hebben we toen een internetmakerteer opgezet en er kwamen zeker leads uit.”

“Op een gegeven moment was het tijd voor de volgende stap. We hebben dit opgenomen met onze eigen internetmarketeer, maar ook zijn we met Jorin van StandOut gaan praten. We hadden elkaar een tijd geleden eens gesproken en dat gesprek was nog blijven hangen. Op dat moment ging de overstap naar StandOut ons nog te ver. Met Jorin spraken we over namelijk vooral over het online marketingabonnement, maar dat was op toen een te grote stap. We hebben het nog even losgelaten.”

3 offerteaanvragen

Uiteindelijk hakte Henk en Jacqueline toch de knoop door en besloten ze dat er een nieuwe website gebouwd moest worden. Ze nodigden 3 partijen uit voor een offerte en StandOut hoorde daar ook bij. “De andere 2 partijen kenden we vrij goed, StandOut nog niet. Wel hadden we een heel goed gesprek met Jorin. Er was direct een klik en hij vroeg goed door waardoor hij al snel tot de kern van de zaak kwam. Zijn stijl sloot aan bij die van ons en ook kon hij zich echt in ons verplaatsen. Toen de offerte kwam waren we daar ook enthousiast over. Die zat gewoon goed in elkaar”, aldus Henk.

Samen met hun internetmarketeer werden de 3 offertes goed bekeken: “We hebben ze op allerlei technische punten met elkaar vergeleken en die van StandOut was niet de goedkoopste, maar kwam wel als beste uit de bus.” StandOut kreeg de opdracht.

Een praktische website

Henk gaat verder: “Toen gestart werd met het ontwerpen van de site moesten we van beide kanten wel een beetje zoeken. Wij zagen een erg abstracte website voor ons, we spiegelden namelijk ook aan concullega’s. Toch hebben jullie dat uit ons hoofd gepraat en uiteindelijk kwam er een design voor een praktische website die heel duidelijk weergeeft wat we doen.”

“Nadat het design klaar was zijn Jacqueline en ik de hei op gegaan om de inhoud te bepalen. Daarna startte de bouw van de site. Het traject duurde uiteindelijk langer dan gedacht. Dit kwam mede doordat we in het begin aan het zoeken waren, maar ook lag onze prio niet bij de website”, vertelt Henk.

De eerste leads al binnen

De website is voor de kerst live gegaan en in januari is StandOut gestart met online marketingwerkzaamheden. Henk: “Het gaat erg goed. Het is fijn om te zien dat we gevonden worden. We hebben via de nieuwe website al een aantal leads binnengekregen en zelfs een klant! Vandaag nog hebben we een gesprek gehad met een hele grote partij die ons puur via Google gevonden heeft. Hij vertelde dat onze website precies aansloot bij zijn verwachtingen. Hij vond herkenning in ons (op de website zichtbare) klantenbestand en daarnaast viel hij juist voor het feit dat we ‘maar’ met zijn tweeën zijn en niet zo’n groot bureau.”

Henk sluit af: “De website ziet er goed uit en sluit precies aan bij wie we zijn. We zijn ook erg blij met de professionele steun op marketingvlak. We krijgen een duwtje in de rug zodat we door kunnen pakken. Zo is nu de eerste klantencase al door jullie geschreven. Bij ons zou dat heel lang blijven liggen, maar met een beetje aansturing vanuit jullie blijkt het helemaal niet zo ingewikkeld om onze klanten te vragen. Ze willen juist graag meewerken!”

Kop koffie?

Wil je eens praten over de mogelijkheden om meer omzet te halen voor jouw bedrijf? Vul je gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.